Boten Anna

Boten Anna är en facebook messenger bot och kommer vara det primära verktyg som ni kommer att använda under rallydagen. Till exempel kommer boten användas för att checka in på stationer, ta hjälprebusar och lämna in svar på olika uppdrag.

Obs! Alla kommandon i boten är skiftesokänsliga(små eller stora bokstäver spelar ingen roll).

Hitta boten

Du hittar boten genom att klicka på "Skicka meddelande" på vår facebooksida eller genom att söka på "Rebusrallyt" i messenger appen. Testa att skriva hej!

Innan rallyt

Varje lagledare kommer att få ett Messenger-lösenord (på fyra tecken) som hittas på anmalan.rally.utn.se under "Team info". Denna kod används för att koppla ihop en i varje lag på Messenger, behöver inte nödvändigtvis vara lagledaren.

För att koppla ihop erat lag med Boten Anna, skriv till Rebusrallyts facebooksida på Messenger (utan klamrar):

koppla lag <hemlig kod>

Exempel: koppla lag k5ga. Om det inte fungerar: Kolla om det finns en nyhet på startsidan som löser problemet, om inte så kontakta NätSäk.

För att byta kopplad lagmedlem så måste den som är kopplad frånkoppla sig först.

För att frånkoppla lag, skriv:

frånkoppla lag

Om en mobil skulle ladda ur under rallyt så att frånkoppling ej är möjlig, ring NätSäk (nummer finns i häftet i rallypåsen som delas ut). Det är viktigt att det under hela rallyt finns en person som är kopplad eftersom viktig information i första hand kommer skickas ut via boten.

Under rallyt

Instruktionerna för alla kommandon du behöver under rallydagen finns i häftet!

 

Fotocred: Felix Waern

Uppdaterad: 23 augusti, 2019