Rallykå

En alldeles vanlig söndagskväll i april månad, när alla tecken var de rätta och Venus stod i fas med Jupiter, tändes vårdkasar runt om i Uppsala stad. Dessa vårdkasar uppmärksammades inte av alla och många av de som uppmärksammade dem, lystrade inte till kallelsen utan fortsatte med sina arbiträra sysslor. Det fanns dock de som iakttog dessa budskap och kunde inom dem skönja ett dolt och mystiskt meddelande. Dessa individer gjorde det till sin uppgift att förstå och lösa denna gåta, denna “rebus”. Långa och farliga var de vägar som de olika individerna färdades längs med, både de vägar som de färdades på med sina fysiska kroppar, men också de faror som gömde sig i själva meddelandet och som de utsatte sina sköra,bräckliga sinnen för. Efter många och långa irrfärder kunde dock 10 individer tacka sin lyckliga stjärna för att de till slut hade kommit fram till målet på sin färd.

Lika plötsligt och oväntat som en bensinosande “The fast and furious”-uppföljare uppenbarade sig två rakryggade och skräckinjagande figurer sig. Dessa figurer kungjorde att meddelandet som skickats ut hade kallat de som var utvalda och att endast de som kommit fram hade funnits värdiga att vara en del av Rebusrallykommitén 2017. Figurerna förkunnade att detta Rebusrally skulle bli det mest Emynenta och Maximerade rally som någonsin sett dagens ljus. Figurerna visade sig vara presidiet för Rebusrallyt 2017. Den nybildade kommitén tog sig genast an den mastodontiska uppgift som låg framför deras fötter. Med stolthet, envishet, vision, ambition, kaffe och dåliga ordvitsar som sina främsta vapen kämpade de sig fram mot sitt mål vid vägens slut. Trots att sömnlöshet, låsta dörrar, strejkande mjukvaror och dåliga ordvitsar stod i deras väg, gick resan sakta men säkert framåt. Efter många långa dagar och krossade datorskärmar sågs resultatet långsamt ta form.

Dessa 10 konverterade kanaljer har under våren omformats till den briljanta, lysande och begåvade Rallykommité som nu står framför er. Denna omvandling har de genomgått med ett enda syfte i åtanke, att med gemensam kraft skapa en alldeles unik banbrytande tillställning.

Ta del av deras kamp för att skapa ett storslaget Rebusrally på facebook, instagram och såklart här, och klicka dig vidare för att bekanta dig med varje äventyrares egen historia.


RallyChef

Med hatten och käppen i högsta hugg leder RallyChefen Rebusrallykommittén mot den stora Rebusrallydagen. Rallykåiternas alla galna idéer och upptåg tvinnar RallyChefen ihop likt en vinröd tråd som slingrar sig genom Upplands alla krokiga vägar. RallyChefen ser till att Rallykåiterna mår bra och har kul tillsammans och med Karatläsaren på sin högra sida stöttar RallyChefen Rallykå i stort och smått och agerar bollplank då tankarna fastnar. Kom ihåg: ingen fråga är för liten för RallyChefen och ingen rallyidé är för stor för att inspireras av!

 

 

 

 

Foto: Emanuel Uddling


Karatläsare

På samma sätt som Edward stalkar Bella vakar Karatläsaren över Rebusrallyts pengar samtidigt som han navigerar genom kluriga kalkylark i jakt på den perfekta balansen. Djupt in i kalkylarkens snåriga värld är det lätt att man virrar runt och tappar bort sig och tur är det då att han har sin ständige kompanjon Rallychefen vid sin sida för att hitta rätt.

Men att bara vara två gör inte dagarna helt perfekta. Tillsammans med Rallychefen har Karatläsaren sökt med ljus och lykta över Upplands slätter efter sådant som inte kan mätas på ett kalkylark utan endast bör upplevas, nämligen den bästa och mest fantastiska Rebusrallykommittén! Tillsammans har UTN:s mest välklädda kommitté efter mycket slit och glid lyckats ta sig fram till det bästa evenemanget av alla: Rebusrallyt 2017!

 

Foto: Emanuel Uddling


PRonS

Sedan tidig vår har PRonS ringt förträffliga företag i hopp om gratisgrejer. Bönat och bett med stora hundögon. Resultat finner ni i den magiska Rallypåsen eller längs den slingriga Rallybanan. Då ni är inne på vår ljuvliga hemsida och läser denna storslagna text gissar även PRonS på att PR:en fungerat galant. Så håll hårt i hatt och käpp för här kommer det att gå undan!

”Sa du gratis?” ­ - PRonS

 

 

 

Foto: Emanuel Uddling


StåL

Med galaxlånga sekunder i rampljuset strålar StåL med sin närvaro runt i hela banan. Rebusrallyt är ju likt planeterna snurrande från år till år, glimrande i solljuset och mindre tjusigt utan StåLs sagolika stämma. Rallyt liksom vägen börjar, svänger och slutar men när resan är målet och målet är start – då kan det vara bra att ha en guide med hela vägen från grundvattnet till månen. Med klingande färgtoner och svartvita bokstäver rekommenderas att efter bästa samverkande förmåga vässa öronen och praktisera glädjetjut längs vägen, självfallet i sällskap av StåL.

 

 

 

 

Foto: Emanuel Uddling


HÄFTig

Likt en kameleont kan HÄFTig anta flera skepnader. Med hjälp av sina många alter egon fixar hon allt från fräcka affischer och livsnödvändiga släppbiljetter till det fenomenala häftet. Hon kommer även föreviga Rebusrallyt genom att se till så att alla deltagare får ett fantastiskt tygmärke. Hela våren har hon klurat och funderat på häftiga lekar och fartfyllda uppdrag för att underhålla deltagarna på deras färd genom Uppland. För att inget ohäftigt ska ske under Rallydagen har HÄFTig även tagit fram all nödvändig information som deltagarna behöver och sammanställt allt i sitt häftiga häfte, där finns allt från livsnödvändiga koordinater till information om gasquen.

 

 

Foto: Emanuel Uddling


ReBuS

På den sydostliga brisen, från ön där inga får får lamm, seglar denna massa av långsökta liknelser och makabra metaforer. Med ett skarpt sinne för finurligheter sätter ReBuS, som den käppiga besserwisser han är, dig på spåret till en fantastisk dag av klurande och finurlande. Bakom denna dag ligger dock mycket blod, svett, tårar och inte minst, brie-ätande: Inlåst i kajutan dagar i sträck med ost som hans enda tröst erinrar han sig alla rangliga referenser han stött på för att i rebusform, och till synes utan någon tydlig tematisk tråd, knyta ihop banan, en bana som är väldigt viktig för Rebus.

Det är nämligen så att det, utöver rebusarna, även är ReBuS uppdrag att utforma årets bana, vilket inte är en obetydlig uppgift, speciellt då en känsla av frihet och förundran är ReBuS mål med denna bana. Denna bana kommer visa deltagarna en helt ny värld, från ett annat perspektiv. Den visar deltagarna de mest sevärda, osedda vyer och vrår i Uppsala med omnejd. Från platser du inte visste fanns, bortom magiska under, till en himmel utan slut, och oförglömliga stunder.

Men lika säkert som att skoten saknar stoppåtta kommer du inte kunnasvaret till alla rebusar, inte hitta på kartan och definitiv inte köra rätt hela tiden. Ni ska veta att detta är ok, och att ReBuS själv finns att tillgå ifall frågor skulle uppstå. Med dessa ord av tröst önskar ReBuS dig ett fantastiskt rally och går tillbaka till kajutan, för att åtnjuta tillvaron i stilla välbehag.

Foto: Emanuel Uddling


NätSäk

I ett hav av virvlande ettor och nollor vakar NätSäk över det vidsträckta nätet, samtidigt som han styr över säkerheten runt Rallybanan. När frågetecknen hopar sig ser han till så att alla deltagare får den information de behöver genom Rebusrallyts eminenta hemsidan, så att ingen ska bli mer förvirrad än nödvändigt.

Det är även NätSäk som har trollat fram den fabulösa hatt i vilken Rallysugna människor lägger sin anmälan för att ha en chans i lotteriet om startplatserna till det fenomenala Rallyt.

Beprydd med sin excellenta mustasch är det denne herre som därtill ser till att Rallykå är förberedda på de faror som kan dyka upp runtom Upplands slätter. Allt för att säkerheten ska vara på topp vart än denna välklädda kommitté placerar sina nyputsade skor.

“Vad gör den här knappen? …Oops!”- NätSäk

Foto: Emanuel Uddling


MumS

I striden mellan lågt blodsocker och spralligt kalas så har sura miner inte en chans när MumS är i närheten. När energin går på sparlåga så är MumS alltid redo med mat som mättar, ordentligt med gofika eller dagens kulinariska experiment. Om det inte kan lösas med MumS så kan det lösas med MumS-MumS.

Med potatispressen i handen så är MumS alltid med och styr och ställer i matiga och pratiga festligheter. Från RallyPub till RallyLunch ser hon till att det finns smaskigt krubb till alla deltagare. Som grädden på moset, sleven i grytan eller honung i såsen så fixar MumS med RallyGasque – Rallydagens stora final.

 

 

Foto: Emanuel Uddling


SpleX

När tristessen är hög, rumpan domnat och benen börjat klia kommer SpleX galopperande som en sagoprinsessa på vit springare och livar upp vardagen. Med sin arsenal av lekar som beprövar egenskaper likt kunskap, styrka och ren barnslighet basar hon över lekstationen.

Tillsammans med sin kompanjon, SpleK, ansvarar denna välklädda duo för det fabulösa och pampiga spexandet under Rallygasquen. Aldrig har Rallydeltagarna skådat skönare sång eller finurligare SpeX. Det finns mer! Tillsammans levererar de den bästa av filmer, nämligen Rallyfilmen. Såklart kommer denna kamma hem en eller två Oscar i år.

” Ajje…..man kan få jojon i huvudet!” – SpleX

FotoEmanuel Uddling


Foto: Emanuel UddlingSpleK

Besmyckad med den förträffligaste av frackar och bestyckad med den pålitligaste av påkar, finner ni SpleK ståendes så grant vid den redigaste av rastplatser mitt i det uppländska slättlandskapet. Tillsammans med den ärevördigaste av kompanjoner, SpleX, har han tagit sig an uppgiften att anordna de fanatiskt fabulösa aktivitetsstationer som Rallyresenärerna finner belägna längs med banan. De mest aktiverande av aktiviteter kommer att äga rum på dessa pompösa positioner. Allt från att insamla natursköna nattfjärilar till att plocka smakfulla svampar kan komma att stå på agendan. Vad som egentligen kommer att ske på dessa mytomspunna mötesplatser är dock en fråga som endast tiden kan ge svaret på...

Detta praktexemplar till gentleman har dock inte bara ägnat sin dyrbara tid åt detta, utan han har även tillsammans med sin tidigare benämnda parhäst regisserat och producerat årets fenomenala Rallyfilm. Ett verk som först var avsett för duon Spielberg/Lucas, men som efter Star Wars Episod 1-3 och Indiana Jones 4 gick till SpleK/SpleX istället. Ett beslut som världen tackar ansvarig utgivare för.

De två kamraterna har även gnuggat den kreativaste av knölar för att se till att det inte bara serveras MumSiga maträtter på kvällens gasque, utan  även en tallrik rykande het förstklassig underhållning.

“Death race… Varför inte?”- SpleK

Foto: Emanuel Uddling


 

Uppdaterad: 8 september, 2017