Boten Anna

Detta år kommer Boten Anna användas (som är Rebusrallyts facebooksida på Messenger) för att låsa upp stationer, hämta hjälprebusar+facit och svara på StåLs musikfrågor. Här finns all information om hur ni använder boten.

Obs! Alla kommandon nedan är skiftesokänsliga(, små eller stora bokstäver spelar ingen roll). Kommandona skickas till Rebusrallyts facebook-sida på Messenger som hittas genom att söka på "rebusrallyt".

Innan rallyt

Varje lagledare har fått ett Messenger-lösenord (på fyra tecken) som hittas på anmalan.rally.utn.se under "Team info". Denna kod används för att koppla ihop en i varje lag på Messenger, behöver inte nödvändigtvis vara lagledaren.

För att koppla ihop erat lag med Boten Anna, skriv till Rebusrallyts facebooksida på Messenger (utan klamrar):

koppla lag <hemlig kod>

Exempel: koppla lag k5ga. Om det inte fungerar: Kolla om det finns en nyhet på startsidan (rally.utn.se) som löser problemet, om inte så kontakta NätSäk.

För att byta kopplad lagmedlem så måste den som är kopplad frånkoppla sig först.

För att frånkoppla lag, skriv:

frånkoppla lag

Om en mobil skulle ladda ur under rallyt så att frånkoppling ej är möjlig, ring NätSäk (nummer finns i häftet i rallypåsen som delas ut). Det är viktigt att det under hela rallyt finns en person som är kopplad eftersom viktig information i första hand kommer skickas ut via boten.

Under rallyt

För att låsa upp en station, ta en fysisk rebuslapp på stationen och dela din nuvarande platsinformation.

Såhär delar du din platsinformation:

  1. Tryck på plusknappen [Bild 1]
  2. Tryck på "Plats"-knappen [Bild 2]
  3. Tryck på skicka när kartan är inzoomad och laddat klart (annars kan det bli fel koordinater). [Bild 3]
  4. Nu är stationen upplåst eller för långt ifrån [Bild 4]

Om det inte fungerar så är den fysiska rebuslappen bevis på att ni varit där. Boten Anna kommer jämföra avståndet till närmaste station. Om avståndet är under en viss gräns kommer stationen låsas upp. 

För att hämta hjälprebus/facit, skriv:

hjälp <stationsnummer>.<hjälpnummer>

<hjälpnummer>: 1 - Första hjälprebus, 2 - Andra hjälprebus, 3 - Tredje hjälprebus, 4 - Facit.

Exempel: hjälp 3.2 kommer hämta den andra hjälprebusen från den tredje stationen. Det är det högsta hjälpnumret som räknas så i exemplet kommer tidspåslag ges för hjälprebus 1 oavsett om den redan är utnyttjad eller inte. Om det inte fungerar: Använd hjälprebushäftet.

För att skicka ett svar till StåLs musikfrågor, skriv:

stålsvar <frågenummer> <svar>

Exempel: stålsvar 5 42 sparar svaret 42 på fråga nummer 5 till ert lag. <frågenummer> får enbart vara siffrorna 1-7 medan <svar> får innehålla vilka tecken som helst. Om det inte fungerar: Skriv svaret i häftet.

Efter rallyt

Sidan uppdateras löpande och mer info om nya kommandon kommer snart.

Uppdaterad: 27 september, 2018