Kom i form till Rebusrallyt!

Självklart har SpleK och SpleX råden som kommer göra dig förberedd som aldrig förr. Följer du dessa råd till punkt och pricka är du garanterad en förstaplats i årets upplaga av Rebusrallyt. Nästan iallafall.

1. Hjärngymnastik.

Här gäller det att hålla den fettklump du kallar hjärna i topptrim. Förutom att börja varje dag med att lösa en andra ordningens differentialekvation tipsar vi dig om lösa korsord, kolla mycket på Vem vet mest? samt att lösa alla rebusar du kommer över. Här är några rebusar att öva på:

Ballonghusfilm + siggeB - sovstundsUndervisinings + (A)

 

2. Bli en mästermätare, en mätmästare, mätt.

Varje lag kommer erhålla ett mätdon innan startsignalen ljuder. Att snabbt kunna mäta från en punkt till en annan, rakt och precist är en talang av stor vikt. De millisekunder som en bra mätare jämfört med en inte lika bra mätare tjänar kan vara avgörande för lagets placering. Tänk på det!

 

3. Utstyrsel.

Varje lag bör komma överens om en lagutstyrsel, förslagsvis redan innan rallydagen. Utstyrselen skall vara er tolkning och manifestation av årets tema. Gräv i garderoben, ring mormor och morfar eller gör som många andra gör: be till alla övre makter och ta med en papperslapp med Carl von Linné som motiv på till Myrorna.

 

4. Droska.

En essentiell ingrediens för Rebusrallydagen är droskan. Se till att den är i skick så att den kan rulla fram smärtfritt och smidigt i RebuS buSiga bana. Att droskan har en fungerande skivspelare är ett måste om du vill kunna njuta av StåLs underbara stämma och den underhållning som bjuds därigenom. Fyll tanken med önskat drivmedel, pumpa luft i däcken och glöm för all del inte säkerhetsannordningarna!

 

5. Reglementet.

Ingen skumläsning här inte! Läs noga igenom reglementet, där står bland annat allt du behöver veta för att du ska undgå det hemskaste av öden: diskning. Har du dessutom bra koll på reglementet kan du med lätthet undvika olyckor och andra tragiska ting.

Redo? Då kör vi, tut tut!

Foto: Fredrik Bjernulf

Uppdaterad: 27 september, 2018