Kom i form till Rebusrallyt!

Tjabba tjena rally folk! SpleK och SpleX är här för att snacka lite om hur man ser till att vara i tipptopp-form till för en fartfylld dag! Våra råd är de bästa, mest värdfyllda råden som ni kommer höra i hela livet. Läs noga för att garantera er första platsen och ett rikare liv! Eller ah kanske.

1. Piska igång hjärnkontoret.

Om du är som jag tar hjärnkontoret lite många halvdagar ibland, men nu är sommarn slut och man kan inte längre pilla sig i naveln hela dagen. Om inte föreläsningarna stimulerat det gråa kletet du kallar hjärna nog kanske du borde börja med att kolla lite Vem vet mest? Eller vem vet mest?Jr. Detta borde veva igång maskineriet. För de mer erfarna har säkert dagstidningen lite korsord vilket skulle kunna vara en rimligare tanke då det kommer ju faktiskt handla om ord och sånt. Om du råkar snubbla på några rebusar är ju det ännu bättre. Vi bjuder på den första:

LökigtLAN – s – hugg  + bostad = Polhem

 

2. Millimeter och centimeter.

Ärligt snack nu, de ganska jobbigt med alla mått och enheter som forskare slänger fram. Dessvärre är det högst viktigt att behärska linjaler och andra mätstickor i kombination med karta under rallyt. Kompass och sextant kan också vara lämpligt att bekantat sig med innan startskottet då rebusrallyt är en av världens mest fartfyllda händelser 2019 kan mikrosekunder skilja mellan vinst och förlust. 

 

3. Utstyrsel.

Varje lag bör komma överens om en lagutstyrsel, förslagsvis redan innan rallydagen. Utstyrselen skall vara er tolkning och manifestation av årets tema. Gräv i garderoben, ring mormor och morfar eller gör som många andra gör: be till alla övre makter och ta med en papperslapp med Carl von Linné som motiv på till Myrorna.

 

4. Droska.

En essentiell ingrediens för Rebusrallydagen är droskan. Se till att den är i skick så att den kan rulla fram smärtfritt och smidigt i RebuS buSiga bana. Att droskan har en fungerande skivspelare är ett måste om du vill kunna njuta av StåLs underbara stämma och den underhållning som bjuds därigenom. Fyll tanken med önskat drivmedel, pumpa luft i däcken och glöm för all del inte säkerhetsannordningarna!

 

5. Reglementet.

Ingen skumläsning här inte! Läs noga igenom reglementet, där står bland annat allt du behöver veta för att du ska undgå det hemskaste av öden: diskning. Har du dessutom bra koll på reglementet kan du med lätthet undvika olyckor och andra tragiska ting.

Redo? Då kör vi, tut tut!

Foto: Hanna Marklund

Uppdaterad: 23 augusti, 2019